user
Krisitina Mohr

TAJNICA

user
Ivica Lazić

PREDSJEDNIK

mail
skir.zagreb@gmail.com

E-MAIL

Više o projektu

HomeViše o projektu

Više o samom projektu

Streljački klub invalida rada- Zagreb nositelj je projekta pod nazivom „Budi moja podrška!“ sufinanciranog od strane Europske unije i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Projekt „Budi moja podrška!“ se provodi kako bi se osnažili kapaciteti udruge i pružila podrška krajnjim korisnicima a provoditi će se u Gradu Zagrebu kroz 13 mjeseci.

Ovaj projekt je u skladu sa Strategijom Europa 2020..“Promicati zajedničku kolektivnu i individualnu odgovornost u borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti“ a njime ćemo razmijeniti znanja i iskustva partnera kako provoditi projekte iz EU fondova te pridonijeti zapošljavanju i sprječavanju od socijalne isključenosti.

Aktivnosti u projektu

  • Jačanje kapaciteta lokalnih organizacija civilnoga društva organiziranjem aktivnosti izobrazbe predstavnika organizacija civilnoga društva u području financijskog upravljanja
  • “Vježbom do zdravlja“ održati će se 2 predavanja te izraditi online priručnik o pozitivnom utjecaju vježbanja na zdravlje.
  • “Sport & Nutrition“ je samopomoć ranjivim skupinama da putem online videa s vježbama i online priručniku o prehrani pogodnoj za smanjenje stresa unaprijede svoje zdravlje. U sklopu ove akcije voditelj sportskih aktivnosti održati će vježbanje uživo uz konzultacije o prehrani ukoliko to će epidemiološke mjere to dozvoljavati.
  • “Naša okolina“ mala je građanska akcijom kojom će se park šuma Grmoščica očistiti od smeća

STRELJAČKI KLUB INVALIDA RADA - ZAGREB osnovan je 2006. godine

u cilju promicanja, razvitka i unapređenja streljačkog sporta osoba s invaliditetom. Ciljeve ostvaruje kroz organiziranje sportskih i rekreacijskih treninga s ciljem unapređenja fizičkih sposobnosti i zdravlja građana, stvaranja navike za korištenje slobodnog vremena kroz razne oblike vježbanja, te povećanja osobnog zadovoljstva kroz sportska ostvarenja u natjecanju.

Klub okuplja osobe s invaliditetom

Klub okuplja osobe s invaliditetom, osobito što većeg broja djece i mladih s poteškoćama u razvoju s krajnjim ciljem da se putem streljačkog sporta, kao jednog vida rehabilitacije, što brže uključe u svakodnevni život i rad. Također klub skrbi o zdravlju i zdravstvenoj zaštiti svojih članove i priprema ih za sudjelovanje u sastavu županijske odnosno državne reprezentacije.”